Onze Peeters Pharma Groep bestaat uit drie dynamische pijlers:

  • “Pharma Force” is een apotheekgroep gespecialiseerd in het leveren van medicatie aan instellingen zoals rust- en verzorgingstehuizen, serviceflats en psychiatrische centra. Dit doen we vanuit acht “B2B“ ( Business to Business ) apotheken, geografisch verspreid over heel België.
  • “Peeters Pharma” omvat twaalf “B2C” ( Business to Consumer ) apotheken verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
  • “Pharma Base” , gevestigd te Genk, is onze groothandel in medicijnen. Vanuit deze locatie wordt tevens de administratie van de gehele groep gevoerd.

Elke dag opnieuw zullen alle medewerkers binnen de ganse groep, onze klanten met raad en daad blijven bijstaan zoals zij dit reeds geruime tijd van ons gewoon zijn.

De technische ontwikkelingen staan niet stil en de zorgverlening vraagt ook telkens meer inspanning. Om aan deze eisen en onze eigen waarden te kunnen voldoen moeten wij als zorgverlener ook blijven innoveren. Vandaar de ontwikkeling van de webshop, “PixelPharma”.

Via PixelPharma willen wij nu de dienstverlening vanuit onze apotheken bij u thuis in de woonkamer binnenbrengen. Aarzel niet en test het zelf eens uit! We zijn maar een muisklik van u verwijderd!

Weet wel dat we bij wet niet zijn toegelaten om geneesmiddelen op voorschrift te verkopen via de webshop. Hetzelfde geldt voor dierengeneesmiddelen op voorschrift. U zult deze producten dan ook niet terugvinden op onze webshop. Alle andere apotheekproducten en vrij verkrijgbare geneesmiddelen kunt u wel terugvinden op de webshop. Onthoud dat vrij verkrijgbare geneesmiddelen ook geneesmiddelen blijven, en dat u deze producten met de grootste voorzichtigheid moet gebruiken. Ga bij twijfel altijd te rade bij een erkende arts of therapeut. Natuurlijk kunt u ook altijd bij ons terecht voor advies.

Indien u bestelt vanuit het buitenland, weet dat wij als Belgische apotheek rekening moeten houden met het verbod om in België vrij verkrijgbare geneesmiddelen te verkopen in landen waar deze enkel op voorschrift mogen verkocht worden.


HISTORIEK

Wie zijn we?

Logo Apotheek Peeters

Apotheek Peeters

Ons verhaal begint in 1969 toen Jacques Peeters als eerste apotheker in de familie, begon met zijn eigen apotheek.

Mathieu Peeters, huidig eigenaar van de groep en zoon van Jacques Peeters, beëindigde zijn studies van apotheker aan de VUB in 2005. Vrijwel direct is hij vervangingen en ook wachtdiensten gaan doen in zeer verschillende apotheken. Hierdoor cumuleerde hij veel ervaring, kennis en contacten binnen de wereld van de farmacie. Dit alles bracht hij in 2006 terug naar de apotheek van zijn vader, toen deze besloot met pensioen te gaan. Al gauw begon Mathieu met het uitbreiden van de naam Apotheek Peeters. Allereerst door in 2011 de apotheek in Kinrooi te kopen. Daarna volgde nog twee apotheken in Opglabbeek en in Ophoven.

Uiteindelijk bestaat de groep dus uit vier apotheken waar wij elke dag opnieuw de mensen bedienen, zoals wij dit zelf graag zouden ervaren. Hiernaast beleveren wij ook dagelijks medicatie aan instellingen en woon- en zorgcentra in Limburg.


Overnamen van Pharma Force

Handen schudden

In 2017 maakte Mathieu Peeters de eerste contacten met PharmaForce en begon een nauwe samenwerking tussen de 2 groepen. Vanaf oktober 2018 nam Mathieu Peeters PharmaForce over en zijn de 2 groepen 1 groot geheel geworden.


Pharma Force

PharmaForce is een apotheekgroep gespecialiseerd in het leveren van medicatie aan instellingen zoals woonzorgcentra & RVT ‘s, rust- en verzorgingstehuizen, serviceflats en Psychiatrische centra.

Al 20 jaar is deze groep hiermee bezig. Ze doen dit zowel via de klassieke methode als via Geautomatiseerde Individuele Medicatie Voorbereiding (Multidosis). Op deze manier waarborgen zij een uitstekende en op maat gemaakte service.

De groep bestaat uit acht apotheken geografisch verspreid over heel België en een eigen groothandel (PharmaBase).

Een honderdtal hoogopgeleide medewerkers staan elke dag opnieuw klaar om het beste van zichzelf te geven voor de klanten van PharmaForce. Het team bestaat uit apothekers, hun adjuncten en assistenten, een centraal management, operationele en administratieve medewerkers, en persoonlijke relatiebeheerders. Dit geeft PharmaForce de mogelijkheid om nauw betrokken te zijn met zijn klanten. De gespecialiseerde kennis van de gezondheidssector en productexpertise zijn een belangrijk onderdeel van de werking, maar natuurlijk is een nauwe relatie met de klanten dat ook. Enkel zo kunnen zij de allerbeste begeleiding en dienstverlening op maat garanderen.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

PharmaForce zorgt ervoor dat zij op de hoogte blijven van de nieuwste evoluties in de sector. Dankzij een continue, professionele coaching en opleidingen kunnen hun medewerkers de klanten diepgaande en vooruitstrevende antwoorden bieden op al hun gezondheidsvragen.


Logo Pharma Force

Nieuwe Toevoegingen

Handen schudden

In 2021 zijn er nog negen apotheken bijgekomen. Vanaf dat moment bestond de nieuwe groep uit 21 apotheken en een groothandel.

Met nog altijd dezelfde waarden en troeven die beide groepen al van voor de overname bezaten:

  • Het geven van op maat gemaakt advies
  • Correcte zorgverlening
  • Innovativiteit
  • Eerlijke prijs