De 7 beste zonnecrèmes van dit moment

Joepie, de warmere dagen komen er weer aan. Daar gaan wij instant van glimlachen! Helaas is de neiging om met een onbeschermde huid buiten te komen nog altijd groot … En dat is geen goed nieuws! Zonnecrème to the rescue.

Zonnecrème helpt je tegen de UV-straling, maar waarom is dat nu zo belangrijk en wanneer is een zonnecrème een goede zonnecrème? PixelPharma helpt je er graag mee verder

Waarom is zonnecrème belangrijk?

De extra laag zonnecrème op je huid zal je als eerste tegen de schadelijke UV-straling beschermen.
Deze UV-straling heeft verschillende gevolgen op je huid als je jezelf er niet tegen beschermt, denk maar aan pigmentstoornissen, zonneallergieën, verbranding en op lange termijn eventueel zelfs huidkanker als gevolg. Zonnestralen zijn bovendien de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Een goede zonnecrème zal je tegen de zonnestralen beschermen en de gevolgen tot een minimum herleiden.

Wanneer is een zonnecrème een goede zonnecrème?

Waar moet je precies op letten bij het kiezen van een goede zonnecrème?

  1. Een goede zonnecrème beschermt je tegen UVA- en UVB-stralen.
  2. Een hoge factor is aangeraden zodat je langer beschermd bent. Sidenote: Regelmatig smeren blijft belangrijk!
  3. Het is aangeraden om een zonnecrème te nemen die aangepast is aan jouw huidtype
    (vettig, droog, …).
  4. Een waterbestendige zonnecrème is altijd meegenomen, zo ben je ook beschermd als je in het water gaat.

Maak een keuze uit onderstaande 7 zonnecrèmes en je bent na insmeren goed beschermt tegen de UVA- en UVB-stralen!

1. La Roche-Posay Anthelios Melk

Deze zonnemelk is ideaal voor mensen die niet houden van een vette huid. Dankzij de fluwelige textuur heb je overigens ook geen last van witte sporen. De Anthelios zonnemelk is ook zeer geschikt voor mensen die allergisch reageren in de zon.

Door de optimale bescherming SPF 50+ met extra hoge UVA-bescherming (strenger dan de Europese aanbeveling) ben je zekere van voldoende bescherming. Bovendien voorkomt deze zonnemelk het ontstaan van pigmentvlekken door de zon.

Bekijk deze zonnecrème3. Widmer Clear Sun Ip30 N/parf Spray 125ml

De combinatie van bijzonder doeltreffende UVA- en UVB-filters biedt een hoge bescherming tegen de zon. De Clear Sun Spray 30 beschermt, verzorgt en hydrateert de huid én staat tegelijkertijd garant voor een mooie, intense bruining.

Deze waterbestendige, transparante oliespray dringt snel in de huid, voelt niet plakkerig aan en laat geen zichtbare film op de huid achter. De spray is bijzonder makkelijk in gebruik en verspreidt het zonneproduct goed over het hele lichaam.

Bekijk deze zonnecrème


4. La Roche-Posay Anthelios Dry Touch Ip50+ 50ml

Heb je een vette huid die snel glimt? Dan is deze zonnecrème zeker wat voor jou! Want deze zonnecrème is geschikt voor een glimmende huid en kan ook perfect gebruikt worden als je last hebt van acne.

Deze gel crème is zeer waterbestendig en geeft een langdurig mat effect. Alle zonneproducten van La Roche Posay zijn overigens zo goed mogelijk biologisch afbreekbaar zodat ze veilig zijn voor het
leven in de zee.

Bekijk deze zonnecrème 


5. Avene getinte minerale compact crème SPF50

Een minerale bescherming is ideaal voor de overgevoelige huid en kan ook bij mensen met een allergie voor chemische filters in zonnecrèmes gebruikt worden. Deze compact crème bevat titaandioxide en zinkoxide als UV bescherming en pretocoferyl als antioxidant.

De crème heeft geen chemische filters, zorgt voor een mooie egale teint en is waterbestendig. Deze compact crème is beschikbaar in twee kleuren: sable en doré.

Bekijk deze zonnecrème


6. La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin

Om onze kinderen extra goed te beschermen is de La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics MELK Wet Skin 50+ echt een topproduct. Deze zonnecrème werd getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.

Het kan gebruikt worden voor zeer lichte huidjes en is zeer zand-, zweet- en
waterbestendig. Deze zonnemelk wordt heel goed verdragen en kan bovendien op zowel natte als droge huid worden aangebracht.

Bekijk deze zonnecrème


7. Filorga Uv-bronze Gelaat SPF 50+

Een zonnecrème die naast bescherming ook een actieve werking tegen rimpels heeft? Dat is de Filorga Uv-bronze zonnecrème. 

Met een vloeibare, niet-vette en niet-plakkerige textuur krijg je een hele matte finish en lijkt het haast alsof je geen zonnecrème draagt.

In een zeer handig tubeformaat zodat je deze makkelijk kan wegstoppen.

Bekijk deze zonnecrème


Verzorg je huid ook achteraf met aftersun.

Jouw huid beschermen door middel van zonnecrème is super belangrijk, maar ben je toch iets te onvoorzichtig geweest? Hydrateer je huid dan voldoende met aftersun.

Aftersun zorgt er namelijk voor dat de schaden van de huid beperkt blijft, want ook het bruinen van de huid betekent dat je huid schade heeft opgelopen. Daarnaast geeft het ook meteen een verkoelend effect op de huid.

Ontdek ons volledig aanbod aftersun en bescherm jouw huid optimaal tegen de zon!