Babybio

Onze verbintenissen over de kwaliteit van onze producten.

Babybio heeft zich steeds geëngageerd om de gezondheid en de toekomst van de baby veilig te stellen door gezonde en milieuvriendelijke voeding aan te bieden...

Babybio is onderworpen aan een dubbele reglementering, die van de kindervoeding en die van de biologische landbouw.

Een strenge selectie van producenten en grondstoffen

Oorsprong van de grondstoffen - Babybio selecteert met zorg de geografische oorsprong van zijn ingrediënten en geeft de voorkeur aan plaatselijke producenten. Babybio richt zich allereerst tot Franse producenten, meer in het bijzonder uit de regio Zuid-West. Indien dat niet mogelijk is, koopt Babybio zoveel mogelijk in uit de Europese buurlanden (Spanje, Italië, ... ).

Kwaliteit van de geselecteerde ingrediënten - Babybio is onderworpen aan de strenge reglementering op kindervoeding. Wij stellen dus bijzonder hoge eisen aan de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Wanneer de grondstoffen binnenkomen, worden ze door ons streng gecontroleerd. We bekijken ook de voedingswaarde van de ingrediënten die wij in onze recepten verwerken, zodat alle maaltijden optimaal beantwoorden aan de specifieke behoeften van baby's. Babybio zorgt in zijn fruitsap voor een aanvoer van natuurlijke vitamine C met de acerola, een kleine kers uit de Antillen en een fruitsoort die bijzonder rijk is aan vitamine C.

Transparantie - Babybio is het enige kindervoedingmerk dat de oorsprong van de ingrediënten vermeldt op de potjes, soepen en bordjes, omdat wij de consument duidelijkheid willen bieden. De oorsprong die vermeld staat op de producten kan veranderen omwille van onze eisen bij het selecteren van producenten en het probleem met de levering van biologische grondstoffen. Babybio nodigt je uit om de etiketten te lezen, bijvoorbeeld dat van het menu groenten-kalfsvlees.

Duurzame relaties met de producenten - Babybio streeft ernaar om duurzame relaties op te bouwen met zijn producenten en hecht bijzonder veel belang aan het uitbouwen van een biologisch bevoorradingsnetwerk, om zo dicht mogelijk bij de producenten te staan.

Unieke garanties op het gebied van kindervoeding

Recepten die "zelfgemaakt" benaderen, rijk aan fruit en groenten - Aan de recepten worden geen overbodige zaken toegevoegd. Zo zijn bijvoorbeeld sinds jaar en dag alle groenten en al het fruit in potjes, alle soepjes, schotels en sapjes zonder toevoeging van suiker of zout en zonder bindmiddelen. De recepten worden bereid volgens de aanbevelingen van kinderartsen. Op die manier wil Babybio vanaf de eerste maanden helpen bij de smaakopvoeding van kinderen.

Recepten aangepast aan de behoeften - Wij passen onze recepten aan door alle belangrijke gekende allergenen (kiwi, selder, ... ) te bannen en we streven ernaar om zoveel mogelijk recepten aan te bieden die geen melk, gluten of eieren bevatten, zodat elke baby, allergisch of niet, kan genieten van een smakelijke voeding die is aangepast aan zijn behoeften.

Producten afkomstig uit de biologische landbouw

Biologisch van in de wieg - Tot de leeftijd van 3 jaar is het organisme van de baby nog niet volledig ontwikkeld, het kan nog geen giftige stoffen wegwerken. Omdat baby's zo gevoelig zijn, legt de wetgeving op de kindervoeding strenge regels vast voor de samenstelling ervan. Babybio gebruikt ingrediënten die afkomstig zijn uit de biologische landbouw en voldoet zo op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier aan die regels. De biologische landbouw is veruit de natuurlijkste manier om de aanvoer van giftige stoffen te vermijden: de productiemethode geeft de voorkeur aan natuurlijke meststoffen en gebruikt geen chemische producten. Bovendien wordt het gebruik van ggo's en afgeleide producten van ggo's uitgesloten. De biologische productiemethode van de Babybio-producten is gegarandeerd door het AB logo, het Europese logo en gecertificeerd door Ecocert sas F-32600.

Logo Babybio