Dafalgan

Dafalgan is een product, geïndiceerd voor de symptomatische behandeling van pijn en koorts.

Het werkzame bestanddeel is paracetamol. Het werd meer dan honderd jaar geleden ontdekt en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van pijn en koorts, in het bijzonder bij kinderen en bejaarden. Zijn werkingsmechanisme is nog niet volledig opgehelderd, maar verschilt van het werkingsmechanisme van de ontstekingsremmers: paracetamol oefent echter aan de therapeutische doses geen ontstekingsremmende werking uit buiten de hersenen.

We weten wel dat zijn centrale werking (ter hoogte van de receptoren in de hersenen) dominant is. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) is paracetamol nuttig voor de behandeling van lichte tot matige pijn.

Paracetamol is een product dat gewoonlijk goed wordt verdragen, maar het blijft een geneesmiddel. Het veroorzaakt weinig of geen irritatie van het spijsverteringskanaal. Het gebruik ervan is toegelaten tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. De belangrijkste voorzorgsmaatregel is het vermijden van overdosering die toxisch is voor de lever.

Het is dus aangeraden om enkele elementaire regels te respecteren in verband met de dosering en de tijd tussen twee innamen.

Dafalgan biedt u een volledig gamma producten, aangepast aan alle leeftijden. Het is beschikbaar in de vorm van zetpillen en siropen, bruistabletten, tabletten om in de mond te laten smelten en tabletten om door te slikken.

Meer info op Dafalgan

Logo Dafalgan