Furterer

Het René Furterer-verhaal is gebaseerd op het geloof dat de plantkunde de nodige eigenschappen biedt om het haar zijn kracht en oorspronkelijke schoonheid terug te geven.

60 JAAR VAN GENEUGTEN VOOR UW HAAR

DE NATUUR ALS BASIS

René Furterer groeit op in een dorpje in de Provence en daardoor worden zijn zintuigen al heel vroeg aangescherpt door de parfums en kleuren die zijn latere formules zullen inspireren. Enkele jaren later gaat hij in Parijs in het salon van zijn vrouw als kapper aan de slag. Op dat moment dromen vrouwen van blonde krullen à la Marilyn Monroe... Maar geen enkele verzorging kan het haar herstellen dat door al deze technieken beschadigd is. Zijn antwoord?

De ontwikkeling van de Revitaliserende Crème die tot op de dag van vandaag het meest ondervoede haar verzorgt en sublimeert. Daarna ontwikkelt hij Complexe 5, een wonderelixir van etherische oliën dat een onmisbare schoonheidsverzorging wordt. René Furterer brengt op dat ogenblik een vernieuwende visie in de praktijk: "Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, net als een plant op een vruchtbare bodem."

EXPERTISE ALS ERFDEEL

In 1957 heeft René Furterer de etheirologie ontwikkeld: een echte filosofie over de gezondheid van de hoofdhuid en de schoonheid van het haar (etheirologie, van het Griekse etheira, haar, en etheiro, verzorgen). Hij brengt dit in de praktijk in zijn eerste Hairspa in Parijs, waarbij hij een methode in drie stappen ontwikkelt: 'Voorbereiden, wassen, verzorgen', die, na een nauwkeurige eerste diagnose, een uniek verzorgingsritueel biedt op basis van specifieke handelingen.

De voorbereiding bestaat uit een massage van de hoofdhuid met Complexe 5. De tweede stap, het 'wassen', gebeurt met een shampoo aangepast aan de specifieke behoeften van de hoofdhuid. Tot slot wordt er in de derde stap, het 'verzorgen', diepgaand op de hoofdhuid en de lengten ingewerkt. Vrouwen beleven voor de eerste keer een unieke stimulerende sensatie met natuurlijke aangename verzorgingen op maat: de haargeneugten zijn een feit.

DE WOORDVOERDER VAN DE NATUUR

René Furterer verlegt continu zijn grenzen: hij is de eerste die plantaardige verzorgingen creëert die ook nog eens zeer doeltreffend en uiterst zintuiglijk zijn. Hij selecteert zeldzame en kostbare etherische oliën. Hij transformeert de essentie van de planten in een ultieme nectar en overschrijdt zo de kracht van hun therapeutische werking. Elke etherische olie wordt uitgezocht om een bepaalde zintuiglijke ervaring te bieden gekoppeld aan de voordelen waar ze om bekend staat.

Deze kwaliteitsvolle plantaardige bestanddelen worden vandaag de dag in Gaillac omgezet in doeltreffende formules, gebaseerd op een unieke knowhow en met respect voor het milieu (ISO 14001-certificering).
Wanneer het merk René Furterer de natuur transfigureert en sublimeert, is dat altijd met respect voor de verantwoorde en gelabelde aanpak van de 'Botanical Expertise Pierre Fabre'. Alles wordt dus in het werk gesteld om de plantenwereld te verzekeren, innoveren, respecteren en behouden. 

EEN FAIRTRADE BENADERING

René Furterer kiest bij de bevoorrading van planten voor een benadering gericht op een solidaire en duurzame fairtrade relatie. Het mooiste voorbeeld van zijn engagement is de oprichting van vier bevoorradingslijnen: 

- KARITÉ: oprichting van een ethische bevoorradingslijn voor karitéboter 10 jaar geleden in samenwerking met SOTOKACC, een bedrijfje in Burkina Faso. 
- MORINGA: In Madagascar heeft René Furterer een samenwerkingsverband gesloten met de SEAR (Société d'Exploitation Agricole de Ranopiso) voor de teelt van moringa.
- ARGANOLIE: René Furterer investeert concreet in een aantal Marokkaanse coöperaties die arganolie produceren. 
- PFAFFIA: Via een eerlijke bevoorrading van Pfaffia-wortels engageert René Furterer zich om de levenskwaliteit van kleine producenten in Parana (Brazilië) te verbeteren.
Door deze vier bevoorradingslijnen slaagden het merk René Furterer en zijn plantkundigen erin om van hun zoektocht naar waardevolle bestanddelen een echte menselijke ervaring te maken, gericht op de uitwisseling van kennis en respect voor traditionele methodes.

DE HAUTE COIFFURE

René Furterer hecht eveneens veel belang aan haute coiffure, waar de schoonheid van haar perfect tot zijn recht komt. Zo komt zijn creatief talent tot uiting in haute coiffureshows, waar inspirerende en fascinerende kapsels op podia in Frankrijk en de rest van de wereld de revue passeren. Op deze manier stimuleert René Furterer inspiratie, artistieke creatie en de natuurlijke overbrugging tussen mode en kapsel.

DE SPA, BRON VAN DE EXPERTISE

De Hairspa van René Furterer ligt in hartje Parijs. In deze oase van verfijnde en vertrouwelijke rust bereikt de deskundigheid van de verzorgingen het hoogste niveau van uitmuntendheid. In privéruimtes, geparfumeerd met etherische oliën, bieden onze specialisten de uitzonderlijke verzorgingen van het merk aan. Deze intieme en luxueuze ruimte is de sleutel tot de meest persoonlijke en fantastische verzorgingen.  

Meer info op Furterer

Logo Furterer