Hansaplast

90 JAAR ERVARING IN GENEZING!

Negen decennia van beste prestaties in het genezen van dagelijkse pijn en problemen! Vier met ons mee - en zie hoe we van uitvinder van de eerste pleister zijn veranderd in een betrouwbare metgezel voor uw dagelijks leven.

Hansaplast mijlpalen - en verhalen over de zorg door de eeuwen heen...

1922: "Mijn oma Helma was een jonge student in een naailes voor alle meisjes aan het begin van de jaren twintig en vertelde graag het verhaal van hoe ze giechelend en met hun hoofd in elkaar zaten te giechelen, in plaats van zorgvuldig om te gaan met de naalden en de stof. Onnodig te zeggen dat de leraar er niet erg blij mee was. Door een slechte naaicompetentie werd in dat jaar veel pleisters gebruikt....".

1930: De eerste antibacteriële pleister wordt geïntroduceerd met fijn zilver met een bacteriënverminderende werking. De naam; "Hansaplast Zilver": Omdat de productie te duur is, wordt het product weer van de markt gehaald.

1933: "Ik herinner me de eerste zomer in ons huis in de bergen als zalig en stressvol tegelijk. Peter werkte nog steeds aan het huis en ik deed het met de basisprincipes van het huishouden, ik leek altijd een pleister op een van mijn vingers te hebben. Maar ik was gelukkig".

1951: "Ik was zo'n rakker en grapjas en worstelde altijd met mijn vader aan de kust. Die ene zomer hadden we een wedstrijd over wie verder het water in kon springen en ik kreeg een krasje op mijn enkel toen ik een steen onder water raakte. Er werd die dag niet meer gezwommen, maar broodjes met mijn vader op de deken.".

1953: Hansaplast produceert voor het eerst waterdichte en vingervormige pleisters.

1960: Een echte innovatie voor de consument: De eerste Hansaplast-strips worden uitgebracht. Individueel verpakt en vooral steriel.

1969 : "Als klein meisje hield ik van de Go-kart van mijn broer. Ik bleef maar versnellen tot aan de trap van ons huis en sprong eraf. Op een dag deed ik mijn knie heel erg pijn, mijn moeder kwam naar buiten rennen, blies er een kus op en bedekte het met een stripverband. Ik was er trots op dat ik met de strip kon pronken omdat ik een koel auto-ongeluk had gehad".

1975: "De communie van mijn zus....een grote gebeurtenis die altijd bij me zal blijven! Ik speelde op het kerkplein, verveelde me tijdens de ceremonie en struikelde over een grote geplaveide kei, deed mijn knie zeer en scheurde de broek die mijn moeder voor mij had geleend van een buurjongen. Ik werd toegeschreeuwd, maar kreeg nog steeds een pleister...

1978: De eerste pleister, exclusief voor de apotheek, wordt geïntroduceerd, speciaal voor de gevoelige huid. Het heet Hansamed.

1984: Het is flexibel! Hansaplast komt uit met de eerste elastische pleisterstrips.

1989: "Mijn eerste VW Kever! Ik kocht het met het geld van mijn eerste echte baan. Dat voorjaar was ik nauwelijks in de buurt van het huis te vinden, alleen in de garage of onder de auto. Mijn vriendin droeg bij met een constante stroom van comfort en pleisters".

1992: "Paarden hebben altijd een grote fascinatie voor mij gehad, dus toen ik Romeo kreeg, was ik in de hemel. Hij is nu al twintig jaar mijn metgezel en heeft me nooit één keer weggegooid... maar ik neem altijd wat pleisters mee als ik hem zie.... er is altijd wel een beetje een krasje hier en daar als ik in de stal ben.

1996: Douche zonder dat je wond nat wordt: Hansaplast introduceert "Aqua Protect".

1997: "Ik zal de eerste keer dat ik mijn vakantieliefde in München bezocht nooit vergeten....Ik droeg mijn mooiste nieuwe schoenen, maar hij wilde me meenemen op een sightseeing.... Ik had in een mum van tijd blaren aan mijn voeten. Alleen de SOS Blaarpleister redde me.... en een jaar later zijn Jan en ik getrouwd".

1999: Hansaplast-assortiment uitgebreid met gewrichtsverbanden voor handen, ellebogen, voeten en knieën.

2002: Grotere pleisters en een andere vorm van pijnbestrijding: ABC warmtetherapiepleisters voor spier- en nekpijn gaan samen met Hansaplast en dragen vanaf nu die merknaam.

2007: Voetverzorging is ook een Hansaplast onderwerp. Er wordt een blaarpreventiegel geïntroduceerd.

2009: Hansaplast start een voetverzorgingsassortiment met "Fluwelen Voeten" voetcrème.

2012: "Ik bouwde een boomhut voor mijn 3 jaar oude zoon, waar veel gehamer en splinters bij betrokken waren. Mijn zoon klom overal in de onafgewerkte schuur naartoe en speelde piraat. Hij viel eraf en kraste zijn rug op de gloednieuwe glijbaan van de boomhut.... die avond waren we allebei bedekt met pleisters: Hij droeg ze op zijn rug en ik op mijn vingers".

Toen Hansaplast in 1922 de eerste pleister uitvond, werd de wondverzorging radicaal veranderd. Pas toen werd het mogelijk om die kleine verwondingen en ongelukjes uit het dagelijks leven te behandelen zonder de hulp van een arts. Simpelweg door naar de medicijnkast te gaan en een pleister aan te brengen. Is het niet geweldig dat je moeder het kan? Je man? Je vriendin? Iemand die om je geeft?

Sindsdien heeft Hansaplast een lange weg afgelegd. Tegenwoordig passen we onze expertise toe op het gebied van wondgenezing, pijnbestrijding en voetverzorging over de hele wereld. We zijn niet alleen het vertrouwde pleistermerk nummer 1 in West-Europa, maar ook marktleider in 17 landen wereldwijd. We zijn geliefd bij moeders, geprezen door sporters en aanbevolen door experts, apothekers en artsen.
Daarom willen we die 90 jaar Hansaplast graag vieren met iets speciaals. We hebben verhalen verzameld over de zorg in de loop der decennia, sinds het begin in 1922.

Meer info op Hansaplast

Logo Hansaplast
  • geneesmiddel
  • promo
Sorteer op
Sorteer op:
1 - 33 van 33 producten
33 producten
  • geneesmiddel
  • promo

Sorteer op
Sorteer op:

33 producten