La Roche Posay

Specialist van de gevoelige huid

Gevoelige huid: luisteren naar wat u voelt

Een gevoelige huid of een probleemhuid hebben (intolerant, met neiging tot atopie of acne) betekent dat men een bijzondere en eigen ervaring beleeft die soms moeilijk onder woorden kan worden gebracht. Maar bij het Dematologisch Laboratorium van La Roche-Posay zijn we ervan overtuigd dat rekening houden met dit psychologisch aspect essentieel is om mensen met een bijzonder kwetsbare huid een globale, innovatieve en doeltreffende oplossing te bieden.

Het gaat niet alleen om de symptomen maar om de levenskwaliteit

Zoals blijkt uit een studie die door het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay werd gesponsord, geeft meer dan 50% van de vrouwen vandaag de dag aan dat ze een gevoelige huid hebben. Omwille van een grotere reactiviteit van de zenuwuiteinden in de epidermis en een verlaging van de reactiedrempel, wordt deze gevoeligheid geuit in klinische tekenen: roodheid, blozen, irritatie, etc. Gezien deze tekenen neemt het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay zich iedere dag als opdracht voor om voor al zijn formules een perfect evenwicht te vinden tussen doeltreffendheid en tolerantie.

Maar naast deze klinische tekenen die de dermatoloog kan herkennen, kan een gevoelige huid, net zoals talrijke huidaandoeningen (atopie, eczeem, acne, rosacea, etc.), ook minder uitdrukkelijke gevolgen hebben. Slechtere slaapkwaliteit, minder zelfvertrouwen, falen op school of op het werk etc. De gevolgen van de huidproblemen kunnen soms het leven vergallen van diegenen die er het slachtoffer van zijn. Het belang ervan wordt soms te veel onderschat. Voor ons is het ondenkbaar deze ongemakken niet met dezelfde vastberadenheid als de symptomen aan te pakken.

Een visionaire tool: de Quality-of-Life Index.

Bewust van de moeilijkheid om ieders eigen ervaring te meten heeft het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay beslist om een wetenschappelijk analyserooster te gebruiken. Om deze reden hebben we gekozen voor een gepatenteerde referentietool die in talrijke medische domeinen wordt gebruikt om de correlatie te meten tussen klinische tekenen en negatieve gevolgen op het dagelijks leven: de Quality-of-Life Index.

In verschillende stadia van de evaluatie van onze huidverzorgingsproducten worden de vrijwilligers onderworpen aan een vragenlijst met vragen over verschillende aspecten van hun dagelijks leven: negatieve gevoelens, slaapstoornissen, sociaal leven, etc. Het is door de resultaten te vergelijken aan het begin en aan het einde van de studie dat we de doeltreffendheid van onze producten op de levenskwaliteit van de patiënten kunnen meten. Deze geweldige tool biedt een nieuwe opportuniteit om therapeutische programma's op maat uit te werken die doeltreffender en nauwkeuriger zijn en die aan alle behoeften van de gevoelige huid voldoen, van de klinische tekens tot de psychologische impact.

U begeleiden op de weg naar welzijn

Bovenop aangepaste, doeltreffende producten die mild zijn voor de gevoelige huid, biedt La Roche-Posay aan de patiënten met bepaalde huidaandoeningen workshops aan waarbij ze kunnen leren hun imago te aanvaarden dankzij corrigerende make-uptechnieken of dagelijkse handelingen aan te nemen die een beter levenscomfort bieden.

Meer info op La Roche Posay

Logo La Roche Posay
  • geneesmiddel
  • promo
Sorteer op
Sorteer op:
1 - 45 van 78 producten
78 producten
  • geneesmiddel
  • promo

Sorteer op
Sorteer op:

78 producten
1 - 45 van de 78