Tips tegen het Coronavirus

De nieuwsberichten rond het Coronavirus, ook wel bekend als COVID-19, zijn niet meer uit de media te denken. De eerste besmettingen duiken dan ook in België al snel op.

Maar wat kan je concreet doen om jezelf te beschermen en besmetting met het Coronavirus te vermijden? PixelPharma geeft je graag enkele tips.

Hoe verspreidt het coronavirus zich?

Om jezelf goed te beschermen, is het belangrijk om te weten hoe het virus wordt verspreid. Wanneer besmette mensen hoesten of niezen, komt het virus naar buiten en kan het overgedragen worden op anderen mensen.

Het is hierbij belangrijk om te weten dat het virus niet goed buiten het lichaam van een mens of dier kan overleven en ook niet voor langere tijd in de lucht kan blijven.

Tip 1: Was regelmatig en grondig je handen

Deze tip kan je op twee manieren uitvoeren. De eerste manier is door je handen te wassen met water en zeep. Heb je geen toegang tot water? Dan kan je ook gebruik maken van alcoholgel.

Bij beide manieren is het belangrijk om dit grondig te doen. Hiermee bedoelen we tussen de 40 à 60 seconden.

Tip 2: Hoesten of niezen? Gebruik telkens een nieuw zakdoekje

Als je moet hoesten of niezen doe je dit best in een papieren zakdoek. Heb je geen papieren zakdoeken bij de hand? Dan hoest of nies je best in de binnenkant van je elleboog.

Bij het gebruik van een papieren zakdoek is het belangrijk om dit slechts éénmaal te gebruiken en het na gebruik in een afsluitbare vuilbak te gooien.

Tip 3: Geen handen schudden of kussen

Je hoeft natuurlijk niet meteen je partner of andere familieleden te negeren. Maar ontmoet je vreemde mensen dan kan je handen schudden of wangen kussen best vermijden.

Tip 4: Blijf thuis als je ziek bent

Ben je ziek? Neem dan geen risico's en consulteer je huisdokter, maar je kan beter thuis blijven om geen andere mensen ziek te maken. Heb je toch dringend een verzorgingsmiddel nodig? Prima, dan bestel je via onze webshop! Alle producten worden aan huis geleverd zodat jij je niet hoeft te verplaatsen.

En een mondmasker, helpt dat?

Sinds de verspreiding van het Coronavirus is de vraag naar mondmaskers de hoogte in geschoten, maar heeft het wel nut om een mondmasker aan te schaffen?

Steven Van Gucht, viroloog bij Sciensano en voorzitter van het Wetenschappelijk Comité Coronavirus, verduidelijkt: “Mondmaskers dragen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus, heeft weinig zin. Enkel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus en voor zorgpersoneel heeft het gebruik van zo’n masker wel zin. Daarom is het belangrijk dat mondmaskers voor hen beschikbaar blijven.”

Meer weten over het nut van een mondmasker? Lees dan dit interview met dr. Steven Van Gucht, professor virologie en voorzitter van het Wetenschappelijk Comité Coronavirus.

Bron: www.info-coronavirus.be

Heb je vragen?

Voor verdere vragen, kan je altijd contact opnemen via info@pixelpharma.be.