Vitamine online bestellen

Wanneer je niet voldoende vitamines uit je voeding haalt, kan het helpen om deze via extra supplementen te verkrijgen. Zo voorzie je jouw lichaam van de juiste hoeveelheden en verhoog je de natuurlijke weerstand van je lichaam.

Vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur), een wateroplosbare vitamine, is in de eerste plaats belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt Vitamine C ook voor gezonde botten, sterke tanden, een sterke huid en draagt het bij aan extra energie tijdens vermoeidheid. Bovendien zorgt Vitamine C voor een goed functionerend zenuwstelsel en draagt het bij aan de energievoorziening. Vitamine C is verder een antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen. Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer.

Je kan vitamine C voornamelijk terug vinden in citrusvruchten, aardbeien, broccoli, paprika en aardappelen. Mocht je niet genoeg Vitamine C uit je voeding halen, kan je dit altijd via supplementen extra verkrijgen.

Multivitaminen

Multivitaminen zijn ontworpen om het lichaam te ondersteunen in periode van tijdelijke vermoeidheid, groei, onevenwichtige voeding of een gebrek aan eetlust. Kinderen of volwassenen hebben dan mogelijk nood aan vitaminen om hun conditie en vitaliteit te herwinnen.

Deze multivitaminen combineren verschillende vitaminen die zorgvuldig werden geselecteerd om 100% te voorzien in de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Echinacea

Deze plant wordt ook wel het antibioticum van moeder natuur genoemd. Gedurende de jaren is deze plant dan ook één van de populairste middeltjes geworden voor het versterken van onze natuurlijke weerstand. 

Er zijn al heel wat onderzoeken gebeurd die de geneeskrachtige werking van Echinacea bevestigen en dat dit extract wel degelijk kan helpen om ons natuurlijk afweersysteem te versterken. Echinacea heeft de kracht het aantal witte bloedlichaampjes te verhogen wat helpt om infecties te bestrijden. Dit betekent niet dat je immuun zult worden voor alle ziekten, maar wel dat je er sneller vanaf zult zijn en dat de symptomen minder erg zullen zijn, zoals bijvoorbeeld bij een griep of verkoudheid.

Vraag advies

Twijfel je welke vitamine jouw kunnen helpen? Neem dan contact met onze apothekers op en ontvang correct advies.