iso-Betadine

iso-Betadine® bevat polyvidonjodium afgekort PVP-I en wordt ook wel een “breedspectrum ontsmettingsmiddel” genoemd omdat het alle micro-organismen doodt (bacteriën, schimmels, virussen).

Voor een goede wondverzorging is het immers belangrijk te kiezen voor een product dat een grote kans heeft alle potentiële ziekteverwekkers te doden.

iso-Betadine® Dermicum en Gel zijn in de eerste plaats gekend voor het verzorgen van kleine en grote wonden.

iso-Betadine® heeft echter veel meer toepassingsmogelijkheden:

  • iso-Betadine® Mondwater wordt gebruikt bij tal van mondproblemen (bloedend tandvlees, wondjes en aften,...).
  • iso-Betadine® Zeep wordt aangewend voor voetgeur ten gevolge van atleetvoet ...
  • iso-Betadine® Gynecologie wordt gebruikt bij vaginale infecties.

Waarom een wonde ontsmetten?

Onze huid vormt een natuurlijke bescherming tegen aanvallen van micro-organismen. Bij een wonde verdwijnt deze beschermlaag en kunnen de micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels) het lichaam binnendringen. Het is bijgevolg heel belangrijk om de wonde te ontsmetten (ongeacht de omvang of de diepte ervan) om de micro-organismen, die er zich bevinden, te vernietigen. Men moet de wonde zo vlug mogelijk ontsmetten. Een besmette wonde veroorzaakt pijn, roodheid en kan na een bepaalde tijd etter afscheiden. 

Hoe werkt iso-Betadine®?

iso-Betadine® bevat polyvidonjodium, afgekort PVP-I.

Polyvidonjodium bestaat uit jodium ingesloten in een lange keten van polyvidone-bouwstenen, dat als reservoir dient (zie figuur: jodium in bruin en de keten van polyvidone-bouwstenen in blauw en rood).

Een gedeelte van het gebonden jodium wordt geleidelijk vrijgezet. Het gebonden jodium in de keten is immers inactief. Alleen het vrije jodium is in staat micro-organismen te doden. Het vrije jodium dringt dan heel snel bacteriën, virussen en schimmels binnen en vernietigt de bouwstenen van deze micro-organismen waardoor ze gedood worden.

Naarmate vrij jodium opgebruikt wordt, komt het gebonden jodium vrij om opnieuw micro-organismen te vernietigen.

Op die manier is er steeds een constante hoeveelheid vrij jodium in de oplossing aanwezig om de micro-organismen snel en effectief te doden. Dit proces gaat door totdat al het gebonden jodium uit de keten is vrijgezet en opgebruikt.


Meer info op iso-Betadine

Logo iso-Betadine
  • geneesmiddel
  • promo
Sorteer op
Sorteer op:
1 - 20 van 20 producten
20 producten
  • geneesmiddel
  • promo

Sorteer op
Sorteer op:

20 producten